Двама  български министри са на посещение в Израел. Министърът на

...
Двама  български министри са на посещение в Израел. Министърът на
Коментари Харесай

Каракачанов: Израелската и българската военна промишленост могат да установят добри контакти



Двама  български министри са на посещаване в Израел. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова е завила на среща в Тел Авив с сътрудника си Ювал Щайнц, че България демонстрира интерес към опциите за импорт на природен газ от израелските офшорни газови залежи „ Тамар “ и „ Левиатан “, оповестиха от Министерството на енергетиката. Министър Петкова е споделила още, че сигурността на енергийните доставки и диверсификацията на източниците и маршрутите на природен газ са измежду главните цели в енергийната политика на сегашното държавно управление. Разглеждаме Източното Средиземноморие и Израел като евентуален източник на природен газ, сподели Петкова при диалога й с Щайнц.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов също е на посещаване в Израел. Той ще има срещи с министъра на защитата Авик гор Либерман, както и шефа на Международния институт за битка с тероризма проф. Боаз Ганор. Идеята е да бъдат разисквани тематики и задълбочени двустранни връзки и съдействие в областта на сигурността и защитата.

Нашето взаимно съдействие в областта на сигурността и защитата би трябвало да се ускорява предвид на процесите, които текат в Европа, свързани с тероризма, ислямския радикализъм. Българските служби има какво да почерпят като потребен опит. Българското Министерство на защитата има упоритостта да модернизира своята войска. В Израел съществуват доста положителни предприятия във военната индустрия. В България също има добра традиция в тази област. Израелската и българската военна индустрия могат да открият положителни контакти, могат да се осъществят вложения на израелски компании, сподели Красимир Каракачанов в изявление за предаването „ Нещо повече “.

Според него би трябвало да се разшири съдействието в образованието на специфичните сили.

Цялото изявление на Фаня Декало с Красимир Каракачанов чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР